February 16, 2019

Drie tips voor het kopen van een huis

 

Het kopen van een huis is niet iets wat we dagelijks doen en het is dus een situatie waar de meesten van ons weinig ervaringmee hebben. We kunnen op dat gebied vaak dus wel wat hulp gebruiken.

  1. 1.       Gebruik in de eerste fase het internet

De eerste tip die we willen geven aan mensen die op zoek zijn naar een huis, is dat het een goed idee is om in eerste instantie het internet te gebruiken. Je kunt op het internet eenvoudig vele huizen in de door jou gewenste buurt vinden en daarnaast is het internet ook een medium waar je eenvoudig de prijzen kunt vergelijken.

  1. 2.       Bekijk de woning goed

Als je een woning op het oog hebt, dan is het belangrijk om de woning goed te bekijken. Probeer te kijken naar gebreken en naar zaken die later misschien tot kosten kunnen leiden. Veel mensen moeten na de aankoop van een huis nog veel geld uitgeven aan het verhelpen van verborgen verbreken.

Andersom geldt het echter ook, probeer ook goed in te schatten of bepaalde zaken die nu opvallen, bijvoorbeeld lelijke inrichting of een vuile kamer, eenvoudig op te lossen zijn. Als je definitief interesse hebt in een woning, dan raden we aan het huis te bekijken met een expert. Dit kost enkele honderden euro’s, maar het kan op lange termijn veel kosten besparen.

  1. 3.       Probeer altijd af te dingen

De verkoper en makelaar zullen in veel gevallen rekeningen houden met het feit dat veel mensen bij aankoop van een huis willen afdingen en het is dus vaak een goed idee om dit te proberen. Je kunt vaak tot wel 10 tot 15 procent van de prijs afdingen. Als je het idee hebt dat de woning relatief duur is in vergelijking met andere woningen in de buurt, dan mag je deze prijzen best gebruiken om de makelaar en verkoper te overtuigen dat de huidige prijs voor de woning te hoog is.

 

Bronnen:

http://www.vastgoedplatform.be/10-tips-om-een-huis-te-kopen/

http://huis-en-tuin.infonu.nl/kopen-en-huren/39829-tips-om-een-huis-te-kopen-via-een-makelaar-in-vastgoed.html