January 17, 2019

Smartphone steeds belangrijker bij de huizenjacht

Als je zoekt naar het perfecte huis, is het handig om als een van de eerste te weten dat er een nieuwe woning op de markt komt. Dat is wat Verbeek Makelaars IBG uit Nijmegen gedacht moest hebben. De makelaar had al een speciale website voor mobiele telefoons, maar dat was voor hen nog niet genoeg. Zij ontwikkelde een applicatie voor de iPhone en deze is intussen in ITunes te downloaden. Huizenzoekers in de omgeving van Nijmegen met een Android telefoon moeten nog even geduld hebben, in de toekomst wil de makelaar ook voor deze gebruikers een app ontwikkelen. Voor hen en voor mensen buiten de regio Nijmegen zijn er wel andere opties om via de smartphone huizen te bekijken.

app_2

De applicatie toont alle huizen die worden aangeboden door de makelaar, zowel voor de verkoop als voor de verhuur. Er kan uitgebreid gezocht worden binnen de app op verschillende criteria, zoals de buurt waar het huis moet staan en de minimale en maximale vraagprijs. Via een plattegrond is heel eenvoudig te zien wat de ligging is en waar bijvoorbeeld een school in de buurt is voor de kinderen of wat de afstand naar het centrum is.

Alle standaard informatie zoals de vraagprijs, bouwjaar en oppervlakte zijn in één oogopslag te zien. De nodige visuele uitingen zoals foto’s ontbreken ook niet, net als video’s. Huizen die u wilt bezichtigen of waar u eventueel een bod op wilt uitbrengen, kunt u opslaan onder favorieten. Door pushberichten zien gebruikers van de app als allereerste als er een nieuwe woning beschikbaar is.

De app is enkel verkrijgbaar voor de iPhone. Een keuze die waarschijnlijk gemaakt is om deze specifieke doelgroep te bereiken die over het algemeen bestaat uit aspirant kopers met een gemiddeld hoog besteedbaar inkomen. Met de combinatie van vooruitstrevende hardware, een sterke focus op design & een eigen in-house ontwikkeld besturingssysteem, richt Apple zich met haar iPhones op de premium markt.

DOWNLOAD DE APP - Verbeek Makelaars van Realworks

Laat wat van je horen

*