February 12, 2019

Funda Layar app

Na maanden van negatief nieuws over de huizenmarkt zijn wij van Keurtax op zoek gegaan naar andere informatie. Zo vroegen wij ons af of er geen ontzettend makkelijke applicaties te downloaden zijn om bijvoorbeeld huizen mee te meten maar ook om te kijken of er applicaties zijn die u van handige tips voorzien bij het kopen en verkopen van uw huis.

Ja hoor, deze zijn er! Slechts na eenmalig wat intoetsen op Google komen er diverse hits boven water. Zo stond er een leuk artikel op Frankwatching over de Funda Layar app: Huizen op je mobiel. Het artikel mag dan uit 2010 zijn, de applicatie bestaat nog steeds.

De Funda Layar app was de eerste huizensite in de wereld die het aanbod via augmented reality presenteerde aan het publiek. Het aanbieden van huizen door middel van applicaties is een nieuwe manier van woningaanbod presenteren aan consumenten. Steeds meer gebruikers zoeken namelijk via mobiel internet naar een nieuwe woning. Dat was een gegeven wat algemeen bekend was en veel makelaars bieden hun diensten dan zowel offline als online aan. Echter besloot de Funda Layar app het over een nieuwe boeg te gooien en besloot augmented reality in het woning aanbod te verwerken.

Zoals u misschien begrijpt ben ik ontzettend nieuwsgierig geworden en heb ik inmiddels ook de Funda Layar  app op mijn Samsung Galaxy S3 geïnstalleerd. De Layar app is inderdaad te verkrijgen in de Android store. De applicatie werkt eenvoudig. Nadat u Layar heeft geopend start de camera van de telefoon. Kies de Funda Layar en op het scherm verschijnen iconen van woningen die te koop staan. Deze iconen worden geprojecteerd op het scher op de positie waar ook in realiteit zich het huis bevindt. Zodra je de positie van de camera verandert, veranderen ook de iconen op het scherm. Door de klikken op een icoon of de korte beschrijving onder in het scherm krijg je meer informatie over de woning.

Trackbacks

  1. [...] ontwikkelen. Voor hen en voor mensen buiten de regio Nijmegen zijn er wel andere opties om via de smartphone huizen te [...]

Laat wat van je horen

*