January 15, 2019

Bouwfonds vindt huizen in Nederland niet te duur

We horen in Nederland vaak verhalen over te hoge huizenprijzen en huizen die goedkoper zijn in Duitsland, maar volgens het Bouwfonds zijn huizen in Nederland helemaal niet te duur.

Volgens het Bouwfonds zouden Nederlanders die onze huizenprijzen vergelijken met die van onze oosterburen de fout maken om alleen de huizenprijzen in gebieden te bekijken die niet populair zijn en daardoor zouden de huizenprijzen in Duitsland een stuk lager lijken.

Uit onderzoek van het Bouwfonds waarin de huizenprijzen in Nederland, Frankrijk en Duitsland zijn vergeleken, blijkt dan ook dat de Nederlandse prijzen helemaal niet hoger zijn. Het wonen zou in populaire gebieden zou in alle drie de landen niet goedkoop zijn.

De conclusies van het onderzoek van het Bouwfonds zijn erg duidelijk, maar wat het onderzoek niet helemaal duidelijk maakt is waarom woningen in minder populaire gebieden in Duitsland goedkoper zijn dan woningen in soortgelijke gebieden in Nederland. Wellicht dat ze daar de volgende keer nog even naar kunnen kijken.

Bron:
http://www.cobouw.nl

Laat wat van je horen

*